Vattumannen

VATTUMANNEN (AQUARIUS)
12. tecknet i zodiaken
21.1 – 19.2

The friend of man,
The friend of truth,
The friend of age,
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this.

Robert Burns, född 25.1.1759

Du är summan av hela djurkretsen, dess stora gåta och paradox! Impulsiv och försiktig, social, sällskaplig och blyg, reserverad, utåtvänd och inåtvänd, ömtålig och otroligt stark…

Omöjligt att placera dig i något bås! Du känner hela zodiaken, men den känner inte dig. Få kommer någonsin att förstå dig hur länge de än känner dig. Ett öde som du förresten delar med Fiskarna och Skorpionen, de hör alla snarast hemma i den översinnliga världen.

Faktiskt är du både för komplicerad och för enkel för att man omedelbart ska kunna förstå dig. du är ett stilla vatten med djup botten. Naturen är fortfarande ogästvänlig när du föds. Inget gror, det är tjäle i jorden, och det enda man kan göra är att söka sig samman för att hålla värmen, hoppas på ljusare tider och fördjupa sig i tankens värld.
Född av själva årstidens längtan söker du alltid efter förståelse, värme, nyckelorden till ditt hjärta. Redan som barn upptäcker du att du talar ett annat språk än både dina lekkamrater och de vuxna. Du är född före din tid och lever efter din tid! Som den källa till idéer och påfund du är blir du snart den naturliga medelpunkten i kamratskaran, men själv känner du dig utanför.

Livets och dödens gåta sysselsätter dig mycket. För övrigt är du intresserad av allt. Du är forskare som Skorpionen och vill tränga till botten med alla mysterier. Ett stort naturbarn är du, älskar blommor, djur och barn. Den förståelse du sällan finner bland människorna söker du i naturen. Tankfullt känslig, sentimental, glad och munter, mycket ensam – och trots allt lycklig. Under den lugna ytan döljer sig en jublande livsbejakelse.

Du älskar livet och människorna. För dig är livet alltid spännande, meningsfullt, rikt och vackert och du vill dela din rikedom med alla de dina, d.v.s. med hela världen, om du kan. För hela världen är din tummelplats.

När du reser, och det gör du ofta och gärna, är det inte bara för att vara i rörelse eller för att träffa människor utan för att lära känna hela din stora världsfamilj – inget mänskligt ska vara dig främmande.

error: Content is protected !!