Februari 2019

Ja ni, Februari som brukar vara en svinkall månad. I år har den varit väldigt snäll måste jag säga. Till och med plussgrader har det varit ute. Vilket gör att det blir jätte halt ute. Som i sin tur gör att broddarna i min storlek tog slut direkt.

Men igår hittade jag faktiskt broddar i min storlek. På Icas Apotek Hjärtat (tror jag det heter). Yay! Blev ju hyfsat glad där då.

Sen har vi haft lite födelsedagsfirande. Jag kommer Inte att äta tårta eller smörgåstårta på ett tag. Mår illa av bara tanken. I Söndags var jag till och med socker bakis. Vilket Inte är kul. Att vara bakis på traditionellt sätt är en baggis jämfört med socker bakis. Då kan jag iallafall kräkas och ta huvudvärkstabletter. Men det fungerar inte med socker bakis. Hälla i sig vatten och springa på toa är det som gäller. Och det ger en jäkla huvudvärk.

Nog om det. I December köpte jag en snöslunga som jag lyckats sätta ihop helt själv faktiskt. Men nån justering måste göras för den är svintung att köra. De ska tydligen gå själva, men här måste jag knuffa på den och lyfta upp skoveln. Annars kör vi fast. Jag hade hyfsat bra träningsvärk i armarna dagarna efteråt. Sen blev det plussgrader. Så den står fint och väntar på att bli använd igen.

Såg på Arbetsförmedlingen att det finns sommarjobb att söka inom kommunen och på Rådomsgården ute nu. Passa på att söka vetja.

Nu ska jag fortsätta dricka kaffe, äta något och sen åka och jobba. Och prova broddarna. Yay!!

2019

Håll tummarna nu för att min hemsida kommer att hålla sig i schack tack.

Ja, det var ju ett tag sedan som jag skrev här. Och lite har det ju faktiskt hänt sedan dess.

Jag har sålt min lägenhet. Det var ett ungt par som köpte den och jag tror att dom blir perfekta ägare faktiskt. Hoppas verkligen att de trivs. Något jag lärt mig av att sälja lägenheten. Skicka in överlåtelseavtal till föreningen i tid. Det hade ju ändrats en hel del sen jag flyttade in. Då kunde skrev vi allt hos värden, men så är det inte längre. Hon kunde iallafall göra en koll på de tilltänkta och de fick mvg typ. Men sen att Riksbyggen också skulle göra samma sak, fick vi lära oss haha. Men till slut gick det igenom och det gick faktiskt snabbare när det väl startade.

Jag köpte en ny bil, men det kommer att bli en annan historia framöver. När den resan är klar.

Jag har åter igen börjat jobba inom Omsorgen eller Funktionsstöd som det heter i Sollefteå. En mindre enhet, det fungerar riktigt bra för mig. Känner att jag har börjat varva ned. Tagit till mig nya arbetsuppgifter och det kan bli flera också. Visst kan det bli stressigt på ett gruppboende med. Men för mig är det ändå en hanterbar enhet måste jag säga. Och härlig personal. Vill du sommarjobba med mig eller andra inom omsorgen? ring kommunen och välj funktionsstöd vetja. japp, jag raggar folk utan att få betalt för det.

Innan jobbade jag på Rådomsgården i Helgum. Ett privat äldreboende. Jättefina pensionärer som bor där och bra personal. Tyvärr passade jag inte in, det blev för mycket för min hjärna att hålla reda på. Men om Du vill jobba inom äldrevården, är det ett ställe som jag kan rekommendera. Om ni söker er dit, hälsa från mig 😀 P.S. De har sååå god hemlagad mat där, så jag blev bortskämd faktiskt. Hemlagad mat av egna kockar D.S

Ett annat boende är Graningebyn, men där hann jag aldrig börja jobba på. Tyvärr. Här finns både en inne- och en utegrupp som det hette förut. Ett boende som vann pris för bästa arbetsmiljö 2018, bara det säger en hel del. Har även egna kockar och hemlagad mat från grunden. Har ätit maten där när jag hälsat på min mormor. Så jag vet vad jag pratar om *tummen upp*

Sen har jag Inte gett upp mina gröna fingrar. Köpt fröer som en galning. Håller tummarna på att buskarna jag köpte och planterade överlevde förra sommaren. Det enda som jag vet, inte överlevde, är björnbären. Men det blir nog något inför framtiden. Mycket som ska ske i min framtid haha. Det gör ju att jag har något att se fram emot. I år ska jag iallafall påbörja min äng. Ingen stor men en liten äng ska jag börja tillverka.

Vädret är ju alltid något som jag kan skriva om. Det har Inte varit lika mycket snö denna vinter (än) som det var förra vintern. Vilket nog innebär att min lada kommer att stå kvar. Men men, shit happens. Något måste jag göra åt den, då den är mer vågig än rak. Sen får jag se om det blir i år som jag kommer skaffa höns, eller om det blir nästa år. Men några hönor och en snäll tupp vill jag iallafall ha.

Nä, nu ska jag sluta skriva för denna gång. jag ska ut och göra min plikt. Det vill säga skotta, något som jag slarvat med av olika anledningar denna vinter.

Hoppas ni har och har haft det bra. Kramar Veronica

När kroppen strejkar

är jag inte glad.

Först har det ju varit tokvarmt, vilket jag inte tycker om. Sen får jag bihåleinflammation. Yay! Som vanligt då det är varmt och jag kör fläktarna i bilen på full fräs. Tur i oturen att jag inte fixat till ac´n. Då hade det garanterat blivit än värre.

I samband med bihålorna har jag dragits med nackspärr till och från. Eller jag hoppas att det är nackspärr iallafall. Blir lite orolig över att det kan vara sviterna från decembers avåkning med bilen med.

Fortsätt läsa När kroppen strejkar

Stygg Smart och Singel

error: Content is protected !!