Progressivt värre och brand

Jo ni. Nu har tant fått köpa progressiva glasögon. Jag och mamma var och hämtade dom i Tisdags (igår) på Specsavers i Härnösand. Dom var ju lite dyrare än vanliga glasögon. Men jag hade ju beställt extra antiglans, som hjälper till att dämpa stora vita skyltar och ljuslyktor hos mötande trafik.

Det kan ju sägas att livet blev ju en smula (stor smula) skarpare. Dock måste jag vinkla det jag ska läsa lite, för att få in den så kallade läsrutan (osynlig) på glaset. Något som min hjärna inte fattar vid stress. Då kisar ja som vanligt.

Vi var även in på en större secondhand/loppis deluxe. Där fyndade jag lite, bland annat några polotröjor. Samt lite annat smått och gott.

Vi gjorde lika som förra gången. Vi åt på Sibylla i Älandsbro. Som sagt, deras strips. Himmelskt goda. njöt av varje tugga kan jag meddela.

Sedan fortsatte vi hemöver och när vi kommer in i Ramvik bolmar det svart rök högt upp i himlen. Vi tänkte att det är nån fabrik som släpper ut något. Men riktigt så var det inte. När vi åker förbi, kollar jag efter den där fabriken. istället ser jag att det slår stora lågor ut ur ett växthus. Som står nära två andra hus och det finns även ett mindre växthus i anslutning till det stora.

Mamma får köra in på sidan (vi missade parkeringen efter vägen) och sedan ringde jag 112. Hade jag inte känt mig stressad, hade jag nog kommit ihåg 112 appen jag har. Den kan skicka iväg en platsangivelse till 112. Ni ligger den på förstas hemskärmen på telefon, istället för att ligga sist. Men som sagt, jag ringde, sökte på google maps för att få reda på vart vi var (visste inte det då). Och dom skickade ut ett larm och efter ett tag kom brandkåren. Under tiden vi väntade in räddningstjänsten, kom en notis upp på telefonen. Det var ifrån 112 appen, att det brinner i ett växthus. Då klickade det till för mig. Att jag skulle ha använt den appen. Vad mycket enklare det hade blivit.

Läste senare i Allehanda att växthusen blev totalförstörda. Men att husen runtomkring hade klarat sig. Samt det viktigaste av allt, Ingen hade blivit skadad. Phju, Sån jäkla tur. För usch vad det gick snabbt för branden att sprida sig, från det att jag ringde tills dess att räddningstjänsten kom. Stannade kvar ifall det skulle sprida sig, då skulle jag ringa upp igen, sa operatören på sos alarm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!