Progressivt framöver

Följde med mor min till optikern i onsdags. Egentligen skulle vi boka tid samma dag, men då fanns det bara en tid kvar den dagen. Men jag följde med som sällskap. Var rätt skönt att dra iväg måste jag säga. Väl framme pratade mor “omkull” personalen. Det vill säga, hon sa själv att hon bokat tiden och trodde att hon bokat för oss båda. Men tydligen blev det inte så.

Det slutade med att jag också gjorde en synundersökning och japp. Det var som jag misstänkte. Åldern har tagit ut sin rätt. det är dags för progressiva glasögon för mig med. Och jisses, vilken skärpa det blev under synundersökningen.

Ni som har gjort en sådan, vet ju att på slutet får man prova ett par fejkglasögon. Där det går att byta ut glasen för att få den sista finjusteringen. Och jo, det blev skarpt som bara den. Mina andra fick ju ben och jag har använt billigare och dyrare läsglasögon efter det. Men nu var det dags ändå att fixa nya. Sist jag var till optikern var 2011?? om jag kommer ihåg rätt.

Så nu har jag beställt ett par glasögon hos Specsavers i Härnösand. Vi ska hämta dom om cirka två veckor.

När vi kommit fram till Härnösand gick vi in på Espresson house (kontantfritt) och köpte kaffe och fikabröd. Jag som faktiskt hade ätit innan vi åkte, var mer sugen på kaffe än fika. Tog en Vanilj latte och minimuffins. Hoppades att den inte skulle vara för vanilj sliskig, ibland har ju vanilj en tendens att bli för mycket.

Men den var precis vad jag behövde. Lagom varm, lagom söt. Och det roliga var att jag hade beställt en liten. Fick nästan en chock när jag hämtade den. Tänkte hur stor är en stor ifall detta är den lilla latten. Men hon hade gjort fel, hade ordnat en stor istället. Tack för den, för hon bjussade på den eftersom det blivit fel.

På hemvägen åkte vi in på Sibylla i Älandsbro. Dom har grymt goda strips, kan jag upplysa om. Och då menar jag grymt grymt grymt goda strips. Hade kunna beställt bara strips och njutit av det. Får beställa extra på sidan om nästa gång (om jag kommer ihåg).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!