Mars mars måne ….

Ja, då kom kylan tillbaka. Precis som jag misstänkte då Februari var så varm. Men nu börjar vi iallafall gå mot varmare tider, månadsmässigt då.

Då har Januari och Februari gått oss förbi. Dessa månaders födelsedagar har också varit. Och vi firade allihopa. Mor fyllde jämt, så henne drog vi med på Lennie Normans Gubbvarning Live standup. Riktigt rolig var den. Över förväntan faktiskt. Inte för att jag är super van att gå och se stand-up live, men ibland kan liven bli för mycket. Men gubben höll låda i nittio minuter. Och jisses vad dom minuterna gick snabbt. jag hade definitivt kunna lyssna i nittio minuter till. Lätt. Har ni möjlighet att se honom, gör det. rekommenderar det verkligen.

Åter till väder och vind. SOm jag tidigare sagt har ju februari varit ovanligt varm. Vilket även innebär för jävligt hal också. Vilket gjorde att jag skulle vara smart och backa för att kunna ta sanden direkt ur bagageluckan. Jo, jag har en låda med sand där i. Men det ser ni skulle jag definitivt inte ha gjort. Dels för att jag och backa går väl inte alltid så bra ihop. Sen hade sandkornen jag tidigare lagt ut försvunnit. Poff borta (med vinden kanske?). Så även om jag inte är duktig på att backa, tyckte jag DÅ att det var en bra ide. För då skulle sanden i bagaget komma åt rätt håll. Det gick åt helvete fel! Så fel som det kunde bli. Jag fastnade mot ladan under elskåpet. Ni kanske förstår att jag fick en puls som gick upp. Halka ut från bilen, öppna bagageluckan, fram med spaden och skyffla ut sand. Nu kan man ju tro att jag har hur mycket sand som helst där i, men icke sa nicke. Fick sandat där det var meningen att jag skulle sanda. Infarten till min gård. Sen sanda jag runt bilen, funderade på om jag skulle klara detta själv. Men efter funderande och sandande inser jag att det går icke.

Det innebär att jag än en gång måste ringa mina föräldrar om hjälp. (IGEN) Pappa kommer och han blir förskräckt precis som jag, att jag sitter fast under elskåpet. Som dessutom har ena hörnet i bilens plåt. Efter lite inspekterande och svärande (nog mest från mig) beslutar han sig att gå över till grannen med lastbilarna. För att höra ifall de har möjlighet att dra loss mig. Tack och lov kunde de det. En stooor traktor kommer, Får upp bakändan genom att dra bilen i sidled. (Vilket min tanke också va. Fast det gick inte med en vanlig bil) och med pappas hjälp och omtag får vi loss bilen. Eller vi och vi. DOM får loss bilen. Pappa ratta och dom andra drog.

Detta blev ett avgörande. Jag SKA göra om infarten till gården. Och jag SKA prata med E.on om att flytta elskåpet till en säkrare plats. Sen får jag vänta med allt de andra som jag hade planer på att göra denna sommar. För jag misstänker att flytta elskåpet kommer bli väldans dyrt. Så imorgon kommer jag att köpa en jävla massa sand och salt igen. Då det jag hade tog slut idag och hinken pappa hade med tog slut. Och än är inte halkan slut. Samt att det har börjat snöa med. Jippie.

Blir sommaren bättre i år ska jag bjuda grannarna på mat. Förra årets sommar hade vi ju förbud att grilla, så det gick ju inte som planerat direkt.

Nä, dags för mig och sova och gråta en skvätt. För nu vill jag ha ork och tur tillbaka tack. varit lite si och så med det nu på slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!