Plantering och viktnedgång

Ja, nu har värmen kommit. Och den verkar stanna ett tag också. Vilket gör att det rycker i planteringsnerven, Ganska ordentligt med.

Det resulterade i lite inköp på Bodens Gardencenter i Sollefteå. Bara ätliga saker och hoppas att de kommer att överleva med.

Jag köpte några grusnejlikor för att ha i en blomlåda under ett köksfönster. Sedan har jag förstärkt min trädgård med amerikanska jätteblåbär, blåbärstry, havtorn och sammetsbjörnbär (tror jag dom kallas för).

Förra året sådda jag själv från grunden. Men de tvärdog ju när jag skolade om dem. Surt som fan måste jag säga. Ska nog köpa fler sorter av blåbären för de är ju så gott. Och en smula nyttigt.

bärbuskar
bärbuskar och vit grusnejlika
mera bärbuskar
mera bärbuskar

Men något jag såklart glömde att köpa var ju rhododendronjord. För tydligen ska blåbären ha sån där kalkfattig jord. På min mark finns mest lerjord.

Jag har även beställt mark/barkduk för att kunna lägga där jag ska plantera dessa buskar. Men den fanns inte inne så jag får avvakta lite med det. Bara se till att vattna så dom inte dör för mig.

stor rabarber
Stora rabarbern kommer nog bli stor i år med
jordgubbar
jordgubbar

Den stora rabarbern verkar definitivt må bra. Något som jag trodde va stendöd var jordgubbarna. Men de verkar ju leva mitt bland allt ogräs. Det trodde jag definitivt inte.  Hoppas de överlever en omplantering bara. För det måste absolut markduk under den planteringen.

Sen har jag en till överlevare. Lilla rabarbern. Den delade jag av förra sommaren och gav bort en bit av. Var helt säker på att den skulle dö. Men icke sa nicke. Då finns det ju chans att ge bort mera rabarber och jag kan planterna något annat där.

Lilla rabarbern för nån vecka sedan
Liten blir större och större. Hejja mina rabarber

Ja,nu kommer det bli till att äta som en galenpanna i sommar.  Tanken är även att jag ska frysa in lite i år med. Hann inte direkt frysa in mycket förra sommaren. Nu blir det nog annat (hoppas jag) när jag faktiskt bor här.

Hm. Tydligen har jag gått ner i vikt. Några som har påtalat det ett par gånger. Idag blev jag nyfiken. För jag kommer faktiskt i mina favorit byxor.  Det kostar några kilo att köra av vägen och ligga på topp. För jag har gått ned mer än jag trodde. Närmare 12 kilo sedan i slutet på December.

Inte underligt att jag inte orkar dra loss muttrarna när det va dags att byta däck. Tog i så jag blev röd och lillebror skrattade gott åt mig då. Nog för att jag har känt att jag tappat en del muskler. Men trodde inte att jag rasat så mycket i vikt faktiskt.  Möjligen tre till fyra kilo.

Aja, har ju hela sommaren å mig att äta upp mig nu hihi.

Ha en underbar dag. Det har jag planerat att ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!