Lerjord

Ja ni, nu har snön börjat ge vika och gräsmattan börjat titta fram. Jag trodde inte att det skulle ske innan midsommar. Men tydligen hade jag fel. Whooop whoop!

Men det märks även att tjälen tagit hårt på marken. Jag har lyckats fastna tre gånger på gården. Varav två gånger fick jag skamset hämta grannen. När jag ringde på och han såg att det var jag, skrattade han hjärtligt och frågade finurligt om jag kört fast. Hm, värsta tankeläsaren …. eller så hade han hört mitt förtvivlade gasande på gården.

Ringde först lillebror, men han gick bet. Jag hade lyckats fastna mellan tre bumlor, som jag kallar det. Det är tjusiga utbuktningar i gräset och på den lilla vägen ut från gården.

Senast jag körde fast, hade jag backat in. Just för att undvika att slira sönder precis hela gräsmattan (lervällingpölen) utanför köksfönstret.

Och vart hamnade jag då? Jo, precis mitt i bumlorna, precis där jag sa till mamma att hon Inte fick köra i vintras. Självklart kör jag fast istället. Men utan snö.

Nu inväntar jag ordentligt med sol, annars kommer jag ligga risigt till. Gräset är slirigt som fan, vilket gör att det blir än mindre gräs och mera lera.

Hejja Hejja solen, kom med glatt humör. Jag blir iallafall glad då den kommer 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!