Go to ...

FundinsResidens

Stygg Smart och Singel

RSS Feed

23 maj, 2019

Skillnadens Trädgård


Nu har den äntligen kommit. Skillnadens trädgård, boken om att skapa en hushållsträdgård utan att gräva ihjäl sig. Vilket innebär att det kanske börjar gå åt rätt håll nu. Jag håller tummarna stenhårt för det.

Varför jag skickade efter hennes bok? Jag har följt hennes blogg och sett hennes youtubekanal under en tid. Verkligen inspirerande måste jag säga. Men ska främst följa rådet, börja smått och avsluta stort. Haha. Vanligtvis brukar jag börja i fel ände, men det tänkte jag faktiskt inte göra denna gång.

vad är det som är så bra med Sara Bäckmo då? Förutom hennes ypperliga frisyr då. Jo, hon försvårar inte saker och ting. Jag har ju tidigare skrivit om att jag vill börja odla och hon är den som inspirerat mig. Angående tunnelodling och täckodling som jag skrivit om tidigare. Jag inbillar mig även att det är ett sätt att förvandla obrukad jord till brukbar jord. Om det kommer fungera kommer jag nog märka framöver.

Skillnadens trädgård, Sara Bäckmo

Skillnadens trädgård, Sara Bäckmo, Bokus.com

Boken innehåller dels ett schema för sådd, exempel på hur hon har delat upp sin trädgård. Sen fortsätter det med olika odlingstekniker. Med det menas: hur man skapar en varmbänk, täckodlad bänk och vilka grönsaker och rotfrukter man kan odla tillsammans. Dels så hjälper grönsakerna och rotfrukterna varandra mot angrepp och sen är det bra att odla lite olika ihop för jordens skull. Samt att ändra odlingsplats för att inte laka ur jorden dess näring. Då vissa saker tillför näring och andra äter upp den, skulle jag nog beskriva det.

Sedan beskriver hon även hur hon tar hand om det som odlats och det finns även några recept i boken på både mat, salt och sylt med mera. Jag tycker att boken är ett jättebra komplement till hennes blogg och youtubekanal. Då kan jag lära mig på olika sätt och när strömmen går finns ju boken alltid där.

Är du intresserad av odling och vill lära dig mera, rekommenderar jag verkligen boken.

Förutom den boken köpte jag även Sinnenas trädgård och Lev som en bonde. Även de böckerna kan jag rekommendera. Odla på och låt resultatet smaka. Vi håller tummarna att det går som vi vill.

Kom ihåg, börja smått och sluta stort

Tags: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!