Drömmar och visioner

Drömmer mig bort till mitt lilla hus och härliga trädgård.
Drömmen har kunnat slå in flera gånger. Men nära skjuter ingen hare. Och nu när hösten är här, bubblar jag av inspiration och jag är nyfiken på vad man kan odla på vinter. Det man kallar för vinterodling.

Men jag måste även vara realistisk, för även om jag skulle hitta ett hus nu under hösten kan jag inte odla direkt. Det behövs ju jord i massor, näringstillskott till jord och plantor och det viktigaste. Jag kommer behöva frön utan dess like. Och jag har inte ens kunna bestämma vad jag vill odla. För jag vill såklart odla allt. Får sådan inspiration efter att jag googlat runt. Men något som står högt på listan att ha, är ett orangeri eller vinterträdgård.
Tanken av att kunna gå in där och plocka fräscha grönsaker och till och med frukt. Hur underbart skulle inte det vara?

Visserligen köper jag frukt och grönt efter säsong. Så första steget skulle vara att odla efter det. MEN genom att odla själv, kan jag få ett mer varierat utbud och ändra säsongen lite. Nu är det inte helt enkelt att odla själv. Det är jag fullt medveten om. Skulle jag ha otur, blir det inga grödor alls. Har jag gudomlig tur, kan jag frossa i massor. Charmen med odling.

Sen finns det tusen olika sätt att odla på. Men här är jag mer säker på hur jag kommer att göra och det handlar mycket om återbruk. Återbruk av naturens egna rester, stort som smått. Istället för att slå på stort, är det bäst att börja smått. Jag har faktiskt börja samla på mig lite frön. För det behövs inte alltid en stor trädgård för att odla godsaker. Någon kruka och ett frö kan bli början på något gott.

Nu blev det en smula babbel, men jag var tvungen att skriva av mig. Och då kommer orden hipp som happ. Det är trångt i mitt huvud just nu haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!