Kindle + Pdf = tummen upp

Pdf-filer är inte alltid det roligaste att läsa ifrån. Särskilt inte när det är lite över hundra sidor. Jäkla bläddrande uppåt och neråt. Ska det vara riktigt rätt är det ett jäkla skrollande, för det blir fel att säga bläddra när det inte går att bläddra.

Men, ibland sker det. Jag testade att skicka filerna till Kindle. Ett program för att läsa e-böcker i telefon och på surfplattan. Kanske fungerar den till datorn också, det har jag inte provat. Eller sökt efter för den delen. Har inte haft anledning till att göra det.

Men, till ämnet, jag kan rekommendera att använda kindle, för att läsa långa pdf-filer. Filen blir då som en bok, det vill säga bläddringsbar. Istället för att skrolla, bläddrar jag istället. Mycket lättare att läsa och att hoppa mellan sidorna. Så tummen upp för den kombinationen. Bra att veta för framtida bruk.

Jag ordnade min Kindle då jag köpte e-böcker genom amazon. Då kan finns alternativet att välja Kindle som “leverantör”, kan jag nog kalla det.  Och det går att välja om böckerna ska finnas i molnet eller om de ska levereras till någon vald enhet. För mig blir enheten telefonen eller surfplattan. Eller varför inte båda. (det har jag gjort).

Via registreringen fick jag en kindle e-post och det är via den som jag skickar pdf-filerna. Mycket behändigt måste jag säga. Synd bara att jag inte har upptäckt det tidigare. Skulle ha underlättat en hel del.

Och Nope, detta är inte ett sponsrat inlägg. Jag ville bara dela med mig. Se det kan man ju göra mellan varven också. Whooop whooop! Kaffe, läsa och energidryck. Undra hur speedad jag kommer bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!