Go to ...

FundinsResidens

Stygg Smart och Singel

RSS Feed

16 september, 2019

Övningar på spikmatta


Jag har sedan några år tillbaka en spikmatta (akupressurmatta) som är användbar då ryggen ömmar. Men något jag inte tänkt på (eller visste) är att det går att träna på den. Jag brukar somna när jag ligger på den och vakna efter några timmar.

Men efter att ha surfat runt på shaktimattan, ser jag att det går att avancera i användandet av mattan. Som när jag stretchar och vill få ut mer av stretchen. Eller vid yogaövningar. Då antar jag att det gäller att andas rätt, jag klarar av mer då.

Bilden visar en, för mig, stretchövning som är super för både baksidan och framsidan av låret. För den som är väldigt vig och vill ha en effektivare stretch, bör vinkla benet i en mer 90-graders vinkel. Just nu kan inte mitt ben lägga sig i den vinkel, ett personligt mål för mig.

Varför använder jag mattan? Den hjälper min rygg att slappna av och minskar värk. Särskilt när det är i Den veckan i månaden. Jag tror att ni vet vad jag menar. Annars är spikmattan till för att öka blodcirkulationen och den hjälper spända muskler att slappna av.

Nu kommer jag att kunna använda min spikmatta på ett effektivare sätt. Såg även att det fanns mer tillbehör som jag funderar på att köpa.

För dig som är intresserad av övningarna surfa in på shaktimattan.se och utmana dig själv. Skriv gärna en kommentar om du provat någon av övningarna.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!