Företagandets vara eller icke vara

Egenföretagare eller kooperativt företagande eller aktiebolag. Det finns fler än ett sätt att driva företag. Det kan vara ganska skrämmande att starta eget. Mycket kan gå fel, men mer kan bli rätt.

Varför vill folk starta företag? Alla har olika anledningar, men den vanligaste är att vara sin egna chef och själv bestämma arbetstiderna och sysslorna. Många startar upp och tror att penarna ska rulla in bara för att de har en f-skattsedel. Sen ska de inte behöva göra något mera. Fast då har de fel. Att vara sin egen innebär mer än att ha en f-skattsedel och kunna sitt yrke.

Allt småplock runt omkring glöms bort. Företaget behöver marknadsföras, det ska planeras eventuella events, bokföring, deklaration. Lön och moms ska betalas och framförallt skatten, glöm inte skatten. Det kan bli dyrt i längden.

Men … om jag som privatperson vill prova på. Kunna ta emot kunder utan att skaffa f-skattsedel direkt. Går det att göra så? Svaret är: Ja. Det går att hyra en arbetsgivare. Där du får lön för ditt jobb och bäst av allt, det är ett vitt jobb. Det man får tänka på är att ta lite högre priser, då dessa företag tar ut en avgift dels för den administrativa kostnaden. Vill du veta mera? Surfa in på Frilans Finans, Cool Company eller BolagsKraft.

Hur du än gör när du startar företag, håll en röd linje och låt den bli tjockare och hårdare ju längre fram du kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!